עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  
אודות
קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
נושאים
ארכיון

עוגיות טחינה טבעוניות בטעם גן עדן

21/06/2017 09:48
דוד
עוגיות טחינה, אוכל, מתכונים, חמאת בוטנים


מאת: אורי שביט

בסביבות השעה תשע וחצי בערב הטלפון הנייד שלי צלצל. זו הייתה הבת שלי בצד השני של הקו. היא הגיעה לשדה התעופה לאסוף סטודנט במסגרת חילופי סטודנטים מהאוניברסיטה. הסטודנט הגיע בשלום אך שם, בשדה תעופה, בתי גילתה שהסטודנט טבעוני, ומיד התקשרה לעדכן אותי בהיסטריה-משהו שהאוכל שהכנתי עבורו – לא מתאים, בלשון המעטה.

בהתחלה קצת נבהלתי, מודה. לא ידעתי מה לעשות. מה לי ולאוכל טבעוני, אני נצר למשפה ארגנטינאית גאה, ואם אנחנו לא מורידים עדר בארוחה זו לא ארוחה. יתרה מכך, שמעתי כל כך הרבה ביקורות על הטעם של האוכל הטבעוני עד שהייתי בטוחה שלא חשוב מה אני אעשה ולא משנה כמה כישורי הבישול והאפייה שלי משוכללים, זה בטוח יצא על הפנים.

מבוהלת ומבולבלת נכנסתי לאינטרנט והתחלתי לחפש מתכונים טבעוניים לסטודנט, בהתאם למצרכים שהיו לי בבית. זה לא היה פשוט, מאחר ולמעשה לא נותרו לי הרבה מצרכים. בנוסף, השעה הייתה מאוחרת מכדי ללכת למכולת ולא היה לי רכב, כי הבת שלי לקחה אותו לשדה התעופה.

חיפשתי וחיפשתי ולאחר זמן מה מצאתי!
מצאתי מתכון עוגיות טחינה שממש אבל ממש טעים.
גם היו לי בבית את כל המצרכים הנדרשים להכנת העוגיות (כ-5 מוצרים בלבד!!!) וגם כל כך קל להכין אותן. הייתי המומה ממש.
 
מה לא שמעתי על אוכל טבעוני? שהוא לא טעים, שהוא תפל, שהוא לא משביע, שהוא לא בריא לגוף או לא בריא לנשמה ושטבעונים ויתרו על הנאות החיים. והנה גם האמנתי לכל דברי ההבל האלו. עוגיות הטחינה הטבעוניות שהכנתי היו לא פחות מהצלחה מסחררת בבית. כולם נהנו מהן, לא רק הסטודנט שהגיע אלינו הביתה במסגרת חילופי הסטודנטים. גם בעלי, גם הילדים, גם אני וגם המשפחה המורחבת שלנו. כולם טמנו את ידם בצלחת ההגשה, בלי יוצא מן הכלל, וביקשו עוד.
 
האפיזודה הקטנה הזו שינתה כל מה שחשבתי עד אז על אוכל טבעוני, בפרט ועל טבעוניים, בכלל. היא שינתה את הגישה שלי לטבעונות והעשירה את התפריט המשפחתי שלנו באופן משמעותי. אני כבר לא נבהלת שיש לנו אורחים טבעוניים או צמחוניים, ולמעשה הוספתי לתפריט הקבוע שלנו מבחר של מנות טבעוניות חדשות ומרעננות.
 
וריאציות טבעוניות לעוגיות טחינה:
 
עוגיות הטחינה הטבעוניות שהכנתי מבוססות על 5 מוצרים בסיסיים, אולם כל אחד יכול לאלתר ולהתאים את העוגיות לטעמו האישי.
 
כך למשל, אפשר להשתמש גם בחמאת בוטנים לבצק העוגיות בנוסף לטחינה. במקרה כזה, הורידו מחצית מכמות הטחינה, והשלימו את הכמות הנדרשת עם חמאת בוטנים.
 
אם אתם חובבי מייפל, אז אפשר בהחלט להעשיר את העוגיות בטעם המייפל המשגע.
מבחינת הקמח שבו משתמשים. מומלץ אמנם להשתמש בקמח תופח, אך ניתן להמיר אותו לקמח כוסמין אם מוסיפים גם אבקת אפיה לתערובת הבצק.
 
באשר לתוספות. אפשר להעשיר את עוגיות הטחינה במגוון תוספות. ניתן להוסיף שוקולד צ'יפס אם אתם חובבי שוקולד, ניתן להוסיף חמוציות ואפילו שיבולת שועל. אם אתם אוהבים גם שוקולד וגם שיבולת שועל תוכלו לשלב בין השניים. כמו כן, תוכלו להכין בנגלה אחת של אפיה עוגיות עם מספר תוספות נפרדות, אם כאשר אתם מחלקים את הבצק תוסיפו לכל חלק את התוספת הרצויה לכם. לא אוהבים תוספות? רוצים עוגיות טחינה נקיות מתוספות- Pure  - אין בעיה, אל תוסיפו כלום, גם אז טעמן יהיה טעם גן עדן.
 
 
 
על מנת לכתוב תגובה יש להתחבר לאתר, או אם אינכם עדיין רשומים הרשמו בחינם.