עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  
אודות

אם זה מעניין, אני כותב על זה!
קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
נושאים
מתכונים  (5)
אוכל  (4)
מאמן כושר אישי  (4)
ספורט  (4)
בריאות  (3)
מסעדות  (3)
מריחואנה  (3)
קנאביס רפואי  (3)
תזונה  (3)
אוכל לכלבים  (2)
אמונה  (2)
ברסלב  (2)
דת  (2)
יהדות  (2)
כרובית בתנור  (2)
סוגת  (2)
עוגת תפוזים  (2)
אוכל בריא  (1)
אוכל לחתולים  (1)
בית  (1)
גידול הידרו  (1)
גידול הידרופוני  (1)
גמילה  (1)
דיאטה  (1)
דירות יוקרה  (1)
דלי הפלא  (1)
דפנה שם טוב  (1)
התיקון הכללי  (1)
וופורייזר  (1)
חופשה  (1)
חיות מחמד  (1)
חמאת בוטנים  (1)
טיול  (1)
כלב  (1)
כלבים  (1)
ליב  (1)
מזוזה  (1)
מזון לחתולים  (1)
מזון לכלבים  (1)
מסעדות בריאות  (1)
מסעדות בתל אביב  (1)
משלוח  (1)
משלוחים בהרצליה  (1)
משפחה  (1)
מתכונים לפסח  (1)
מתכונים לראש השנה  (1)
מתכונים לשבועות  (1)
נדלן בתל אביב  (1)
נוזל לסיגריה אלקטרונית  (1)
ניקיון  (1)
סיגריה אלקטורנית  (1)
סיגריות  (1)
עוגיות טחינה  (1)
עורך דין  (1)
פסיכולוגיה  (1)
פרשת השבוע  (1)
קנאביס  (1)
שירותי משלוחים  (1)
שקיות ואקום  (1)
תאונות עבודה  (1)
תזונה נכונה  (1)
ארכיון
דברים מעניינים

כרובית בתנור, לא למבוגרים בלבד!

16/03/2018 09:17
דוד שור
כרובית בתנור, מתכונים


זה כבר כמה שנים שאני מנסה לשלב כרובית בתנור בארוחות המשפחתיות שלנו. אני פשוט מרגישה שאם עוד פעם אחת אצטרך לטגן שניצל, אני אהפוך בעצמי לרבע עוף. זו לא רק העובדה שהילדים רוצים מדי יום ביומו שניצל שזה קצת משעמם (אם כי טעים מאוד), זה גם הבריאות שלהם והרצון העז שלי לחנך אותך לאורח חיים המודע יותר לגוף.

עד לפני כמה חודשים כל ניסיון שלי להוסיף לתפריט השבועי כרובית בתנור עלו בתוהו, כאמור. משום מה הייתי בטוחה שהעובדה שהכרובית שמכוסה לה בפירורי לחם תזכיר לילדים שלי במשהו את השניצל המוכר וכך אוכל לגוון "בלי שהם ירגישו". הם נהגו לטעום את הכרובית, עשו לי פרצוף חמוץ, אמרו שהיא יבשה והלכו לחמם פיצה מקפיצה במיקרו. בעלי ואני חיסלנו בעצמנו את כל הכרובית.

אבל אני לא מתייאשת בקלות, בטח כאשר מדובר בילדים שלי. החלטתי לחפש מתכונים חדשים שעלולים לעזור לי לגוון, כבר כמעט הרמתי ידיים מהכרובית והתחלתי לפזול לעבר מתכונים בריאים אחרים אבל אז ראיתי במקרה מתכון מיוחד לכרובית בתנור והחלטתי לתת לו ניסיון, ניסיון אחרון בהחלט.

המתכון הזה תפס אותי כי הוא כולל רוטב בשמל והוא יכול לספק מענה מושלם לטענה של הילדים שלי  -"הכרובית שלך יבשה". שמחה אך סקפטית ניסיתי את המתכון. בתום ההכנה הגשתי את הכרובית וביקשתי בפעם המאה מהילדים שלי לטעום את הכרובית בתנור, גם הבטחתי שזו הפעם האחרונה שאבקש מהם לנסות EVER. לשמחתי הרבה הם הסכימו לדיל.

זו אכן הייתה הפעם האחרונה שביקשתי מהם לטעום כרובית בתנור. כי מאותו יום הם התחילו לבקש ממני להכין. הכרובית הייתה נימוחה, טעימה ועסיסית ולפתע הבנתי על מה הם דיברו כשהם אמרו שהכרובית שלי יבשה. ביחס למתכון החדש הגרסה שלי בהחלט הייתה יבשה והרבה פחות טעימה. אני מנסה כל כך הרבה שנים להוסיף את הכרובית לתפריט ללא הצלחה עד שכבר הצלחתי לשכנע את עצמי שכרובית בתנור היא כנראה מאכל למבוגרים בלבד, אבל מסתבר שאם המתכון נכון גם ילדים אוהבים כרובית.

רוצים שגם הילדים שלכם יתחילו לאכול כרובית בתנור? ככה עושים את זה כמו שצריך!!!

מתכון מנצח לכרובית בתנור / סוגת בשיתוף מאקו – אוכל טוב

מה צריך?
כרובית אחת בינונית גדולה
4 כפיות קמח רב תכליתי
20 גרם חמאה
אגוז מוסקט
חצי כוס של מגוון אגוזים קצוצים: אגוזי מלך, לוז, צנוברים, שקדים
500 מ"ל חלב
חלמון ביצה אחד
קורט שמן זית
מלח
פלפל שחור

איך מכינים?

בסיר קטן שימו את החמאה. המיסו אותה כשהלהבה בגובה בינוני.
כשהחמאה מומסת הוסיפו פלפל, מלח וקורט אגוז מוסקט וערבבו היטב.
הוסיפו את הקמח הרב תכליתי וערבבו במשך 2 דקות נוספות, עד שתקבלו רביכה.
בבת אחת הוסיפו את החלב לסיר וטרפו (עם מטרפה) היטב את הרביכה. בשלו במשך כ-3 דקות עד אשר אתם מקבלים בלילה סמיכה.
הוסיפו חלמון ואת האגוזים הקצוצים וערבבו.
טעמו והוסיפו תיבול בהתאם לטעמכם.
הניחו לרביכה להצטנן קצת.
לאחר שהרביכה הצטננה העבירו אותה לשק זילוף.
הרתיחו מים וכפית מלח בסיר גדול. כאשר המים רותחים הכניסו את הכרובית ובשלו למשך כ-10 דקות.
סננו את הכרובית כך שיצאו כל הנוזלים.
חממו את התנור ל-170 – 180 מעלות.
רפדו תבנית בנייר אפיה, והניחו על ניר האפייה את הכרובית כשגזע הכרובית פונה מעלה.
הזליפו את הבשמל (הרביכה) בין חריצי הכרובית, הפכו את הכרובית ומרחו את הבשמל שנותר על הכרובית.
אפו את הכרובית בתנור למשל 30 דקות או עד שהכרובית הופכת זהובה.

הגישו!

בתאבון ולבריאות.