עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  
אודות

אם זה מעניין, אני כותב על זה!
קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
נושאים
מתכונים  (6)
אוכל  (4)
מאמן כושר אישי  (4)
ספורט  (4)
בריאות  (3)
ברסלב  (3)
מסעדות  (3)
מריחואנה  (3)
סוגת  (3)
קנאביס רפואי  (3)
תזונה  (3)
אוכל לכלבים  (2)
אמונה  (2)
דת  (2)
יהדות  (2)
כרובית בתנור  (2)
עוגת תפוזים  (2)
אוכל בריא  (1)
אוכל לחתולים  (1)
בית  (1)
גידול הידרו  (1)
גידול הידרופוני  (1)
גמילה  (1)
דיאטה  (1)
דירות יוקרה  (1)
דלי הפלא  (1)
דפנה שם טוב  (1)
התיקון הכללי  (1)
וופורייזר  (1)
חופשה  (1)
חיות מחמד  (1)
חמאת בוטנים  (1)
טיול  (1)
כלב  (1)
כלבים  (1)
ליב  (1)
מזוזה  (1)
מזון לחתולים  (1)
מזון לכלבים  (1)
מסעדות בריאות  (1)
מסעדות בתל אביב  (1)
משלוח  (1)
משלוחים בהרצליה  (1)
משפחה  (1)
מתכונים לפסח  (1)
מתכונים לראש השנה  (1)
מתכונים לשבועות  (1)
נדלן בתל אביב  (1)
נוזל לסיגריה אלקטרונית  (1)
ניקיון  (1)
סיגריה אלקטורנית  (1)
סיגריות  (1)
עוגיות טחינה  (1)
עוגת גבינה אפוייה  (1)
עורך דין  (1)
פסיכולוגיה  (1)
פרשת השבוע  (1)
קינוח  (1)
קנאביס  (1)
שירותי משלוחים  (1)
שפיכה מוקדמת  (1)
שקיות ואקום  (1)
תאונות עבודה  (1)
תו חניה לנכה  (1)
תו נכה  (1)
תזונה נכונה  (1)
ארכיון
דברים מעניינים

מתכונים פרי הדמיון

24/03/2018 01:10
דוד שור
מתכונים, מתכונים לשבועות


מאז שהתחלתי להימנע מגלוטן וסוכר התפתח אצלי תחביב חדש ומהנה: חיפוש מתכונים ברחבי הרשת שמהווים תחליף בריא ככל האפשר למאכלים הגלוטניים שהייתי רגילה אליהם לפני זה. בעיקר הייתה חסרה לי האפשרות פשוט לשים משהו על פרוסה או הטוסט של הבוקר ליד הקפה. לקנות כל מני מאפים או לחמים נטולי גלוטן אני מעדיפה שלא, כי לרוב יש שם כל מני רכיבים אחרים שלא אידאלים לתזונה ולעתים הם גם עתירי סוכר ו/או מעובדים. אז החלטתי פשוט לצאת למסע של ניסויים קולינרים לגמרי בעצמי ולבדוק מה הצורה הכי פשוטה, קלה, מהירה ובריאה שאני יכולה להכין לי בעצמי משהו שמספיק קרוב ללחם.

אז הצעד הראשון במסע שלי, היה לגגל 'מתכונים ללא גלוטן וסוכר', משם זה כמובן התגלגל לקריאה של שעות ארוכות משום שיש בערך אינסוף מתכונים, בשלל וריאציות, צורות, סגנונות והצעות, כמעט לכל מאכל. שזה היה מפתיע ומשמח בערך באותה מידה. העניין הוא, שאני ומתכונים זה עסק די מורכב. אני כמעט אף פעם לא מצליחה למלא אחרי ההוראות בצורה מושלמת וזה קורה מכמה סיבות: ראשית, כמעט תמיד אין לי בבית בדיוק כל מה שצריך ולרוב אני חסרת סבלנות ולא אחכה לזמן שבו יצא לי לקפוץ ולקנות את זה.

אם בכלל זה רכיב שאני מבינה איך להגות את השם שלו או שלא יקר מדי. והאמינו לי, כשמתנסים באפייה או בישול בריאים, במיוחד נטולי גלוטן וסוכר, יש שלל רכיבים שמניחה שרובנו לא ידענו על קיומם ולרוב גם לא זולים, בלשון המעטה.

שנית, מאיזושהי סיבה, יש ברוב המתכונים נטייה קלה להגזים עם כמויות, גם של רכיבים מסוימים וגם של המנה באופן כללי, ומאחר שאפיתי או בישלתי רק לעצמי בדרך כלל - פשוט שיחקתי בכמויות. שלישית, ממש קשה לי להתאפק שלא להוסיף כל מני רכיבים שאינם כתובים כי אני פשוט אוהבת אותם או נראה לי שהם יעבדו כמו שצריך עם המתכון, גם אם לא היה אפילו רמז לכך או המלצה שזה מה שצריך לעשות.

לבסוף, יש פעמים שאני פשוט עושה מן 'מיש מש' בין שני מתכונים שונים או יותר, לוקחת מה שנכון בעיני ומשלבת יחד. חייבת להודות, שאחד הדברים הכי אהובים עלי בעצם, זה להמציא את המתכון לגמרי בעצמי. זה ישמע מצחיק אבל לפעמים יש לי ממש 'הארה' לגבי כמה רכיבים שנראה לי פשוט גאוני לשלב ביחד.

אז למה אני מחפשת מתכונים אם אני הכי אוהבת להמציא, אתם בטח שואלים. ובכן, מתכונים זה בסיס חשוב, זה מידע שתורם המון והם השראה מעולה. בלעדיהם לא הייתי יכולה להתחיל להמציא מתכונים משל עצמי, פרי דמיוני. שלא תטעו, זה הרבה ניסוי וטעייה, אכלתי הרבה מאוד פריכיות בין ניסויים כושלים. אבל בסוף מצאתי את המתכון המנצח, ותאמינו או לא, הצלחתי אפילו להכין פעם "קוקילידה" (גלידה בין עוגיות) טבעונית, נטולת גלוטן וסוכר, בצורת לב,  אז בהחלט יש במה להתגאות.

מתכונים לשבועות באתר סוגת