עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  
אודות

אם זה מעניין, אני כותב על זה!
קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
נושאים
מתכונים  (5)
אוכל  (4)
מאמן כושר אישי  (4)
ספורט  (4)
בריאות  (3)
מסעדות  (3)
מריחואנה  (3)
קנאביס רפואי  (3)
תזונה  (3)
אוכל לכלבים  (2)
אמונה  (2)
ברסלב  (2)
דת  (2)
יהדות  (2)
כרובית בתנור  (2)
סוגת  (2)
עוגת תפוזים  (2)
אוכל בריא  (1)
אוכל לחתולים  (1)
בית  (1)
גידול הידרו  (1)
גידול הידרופוני  (1)
גמילה  (1)
דיאטה  (1)
דירות יוקרה  (1)
דלי הפלא  (1)
דפנה שם טוב  (1)
התיקון הכללי  (1)
וופורייזר  (1)
חופשה  (1)
חיות מחמד  (1)
חמאת בוטנים  (1)
טיול  (1)
כלב  (1)
כלבים  (1)
ליב  (1)
מזוזה  (1)
מזון לחתולים  (1)
מזון לכלבים  (1)
מסעדות בריאות  (1)
מסעדות בתל אביב  (1)
משלוח  (1)
משלוחים בהרצליה  (1)
משפחה  (1)
מתכונים לפסח  (1)
מתכונים לראש השנה  (1)
מתכונים לשבועות  (1)
נדלן בתל אביב  (1)
נוזל לסיגריה אלקטרונית  (1)
ניקיון  (1)
סיגריה אלקטורנית  (1)
סיגריות  (1)
עוגיות טחינה  (1)
עורך דין  (1)
פסיכולוגיה  (1)
פרשת השבוע  (1)
קנאביס  (1)
שירותי משלוחים  (1)
שקיות ואקום  (1)
תאונות עבודה  (1)
תזונה נכונה  (1)
ארכיון
דברים מעניינים

תצאו למסעדה, אני נשארת בבית עם המתכונים שלי

07/07/2018 01:59
דוד שור
מתכונים, אוכל, סוגת, אוכל בריא


הייתי שפית במשך יותר מ-12 שנים, אפילו הייתה לי מסעדה מצליחה, לאחר מכן מכרתי את המסעדה והפכתי לכתבת ומבקרת אוכל. אני מאוד אוהבת לאכול וגם מאוד אוהבת לבשל ולאפות, ובכלל אני מעדיפה לדעת מה נכנס למנה שלי לפני שהמנה נכנסת לפה שלי.

וזה בעיקר מטעמי בריאות ובשל הניסיון הרב שלי במטבחים של מסעדות. לכן, בכל פעם שמשפחתי או מי מחבריי מציעים ללכת למסעדה אני מיד מציעה לארח אצלי את המפגש, אני מיד שולפת כמה מן המתכונים היותר מוצלחים שלי ופותחת שולחן. חלק מהחברים שלי חושבים שאני פריקית של שליטה אחרים זורקים לי שהפכתי לפודי'ס מתנשאת שלא מראה את הפנים שלה במסעדות שאינן ברמה גבוהה.

אבל האמת הפשוטה היא שאני מעדיפה להכין מתכונים בבית שלי ולא מעוניינת כל כך ללכת למסעדות כי אני פשוט יודעת מה קורה במטבחים של מסעדות, אני מכירה את כל הסודות של השפים הן מתקופתי כשפית במסעדות והן מהשיחות שקיימתי עם שפים כאשר הייתי כתבת ומבקרת אוכל – לאורך השנים.

עבורי אלו לא סודות, אלו אמיתות שמי שחי בעולם ההסעדה חי איתם. אבל עבור ציבור הלקוחות מדובר במעין סודות. אני ממש לא פריקית של שליטה ובטח לא מתנשאת. אמנם עברתי לאורח חיים בריא, אבל אני לא מהמטרידות האלו שמסתכלות לך בצלחת ומטיפות מוסר.

אחרי שתקראו את האנקדוטות האלו שאספתי במהלך השנים, ייתכן וגם אתם לפתע תתחילו לחפש מתכונים ולהכין בעצמכם את האוכל שלכם.

עשו מחקר קטן בקרב שפים וגילו ששפים הם אכלנים מאוד בררניים. בין המנות השנואות עליהם מככבות: מנות כבד, קיפודי ים, צדפות וחצילים. רק 15% מהשפים שנסקרו אמרו שהם באמת אוכלים הכול. עם זאת, שפים מאוד לא אוהבים סועדים בררניים. כששפים מקבלים הערות מסועדים הם מתעצבנים.

כאשר שואלים טבחים שעובדים במסעדות מה האוכל האהוב עליהם, 43 אחוזים מהם סיפרו שהם מעדיפים לאכול "מזון מהיר" – WHAT?!. יאפ, טוב לא כל הטבחים עברו הכשרות פורמליות בבתי ספר לקולינריה. רבים מהטבחים שעובדים בענף ההסעדה קונים לעצמם את המקצוע דרך עבודה ולא דרך מסלול הכשרה לימודי.

ג'וקים במטבחי מסעדות הינם רווחים מכפי שנהוג לחשוב. כ – 70% מהשפים ששוחחתי איתם ראו ג'וקים ומיני חייע'ס עוברים במטבחי המסעדות שבהם הם עובדים, אך אם תשאל שף האם המטבח שלו נקי הוא יענה לך "בוודאי". אבל כשמדברים איתם בגובה העיניים רובם ידרגו את המטבח שלהם כ-7 בסולם ניקיון הנע מ-1 ועד ל – 10.

רק כ – 13% מהשפים והטבחים שאני דיברתי איתם דיווחו על התנהגות לא ראויה למנות של "לקוחות מעצבנים". רק 13%!!!! אתם קולטים?. הסיפור הכי הזוי שאני שמעתי הוא ששף הכניס סטייק שלקוח החזיר פעמיים - למדיח כלים, ואז השיב את הסטייק לצלחת וללקוח. למרבה ההפתעה, הלקוח היה מרוצה אחרי הניקיון היסודי שעבר הסטייק במדיח. (תעצרו אותי כשאתם רוצים רשימה של מתכונים קלים להכנה בבית, כן?).

לפני שאפרט את ההזיה הבאה חשוב לי לציין שאני בעד קיימות, אקולוגיה ומחזור. אבל הסתבר לי שגם לא מעט שפים וטבחים הם חובבי סביבה מושבעים כי רבים מהם מודים שהם ממחזרים את סל הלחמים מלקוח ללקוח. כלומר, לקוחות שהשאירו חלק מסלסלת הלחמים שלהם, הלחם שלהם לא ייזרק כי אם יועבר ללקוח הבא.

אוהבים ספיישלים? אז יש לי משהו באמת מיוחד עבורכם. תשובת השפים ששאלתי אותם על ספיישלים התחלקה ל-2 קבוצות עיקריות. קבוצת שפים אחת טענה שספיישלים זה הדרך שלהם לבדוק את הכדאיות וההתרשמות של סועדים ממנה חדשה. הקבוצה השנייה של השפים ציינה שספיישלים זה מנות שמורכבות מחומרי גלם שחייבים להפטר מהם כי התוקף שלהם עומד לפוג.

מדהים, לא? ובכן, אלו הם רק מהתובנות שליקטתי במהלך השנים והם הסיבה האמיתית שבעטיה אני מעדיפה להכין בבית את המתכונים שלי ולא לצאת למסעדה.

מתכונים לראש השנה – רעיונות מוצלחים ומקוריים שיציפו אתכם במחמאות מהאורחים